Najjači orgazam stiže poslije četrdesete
Ilustracija

Dobra strana starenja

Najjači orgazam stiže poslije četrdesete

Kada je riječ o seksu, još postoje neki mitovi u koje vjerujemo. A ne bi trebalo, odavno.

ORGAZAM VODI DO LJUBAVI

Tačno je da orgazam izaziva lučenje hormona sreće i ljubavi oksitocina. Ipak, ne postoji dokaz da je ovaj hormon odgovoran za zaljubljivanje. Za to bi trebalo još istraživanja, ali je sigurno to da orgazam ima slično dejstvo i na muškarce i na žene.

ŠTO STE STARIJI MANJE VAM JE DO SEKSA

Prema mnogim istraživanjima, žene u svojim tridesetim i četrdesetim  godinama imaju veći seksualni nagon nego kao dvadesetogodišnjakinje. Osim toga, one tada imaju i najsnažnije orgazme i najviše šanse za višestruke orgazme jer su dovoljno samouvjerene i više vole svoja tijela nego kada su bile mlađe.

VIZUELNI TIPOVI SU MUŠKARCI, A NE ŽENE

Žene se zapravo mogu više uzbuditi zbog vizuelne stimulacije nego muškarci, samo što manje pričaju o tome. Jedno američko istraživanje otkrilo je da i žene fizički reaguju veoma burno tokom gledanja erotskog sadržaja. Iako su žene u anketi u prosjeku uživale manje nego muškarci u erotici, njihovi moždani talasi su reagovali podjednako kao i muški.

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.