Super Mario uskoro i zvanični dio Minecrafta
Foto: Screenshot

Super Mario uskoro i zvanični dio Minecrafta

Od kako se pojavio u alpha verziji, Minecraft je često bio platforma pomoću koje su igrači pravili svoje omiljene Super Mario likove kao džinovske statue ili dizajnirali čitave nivoe.

Oni vještiji sa grafičkim alatima pravili su skinove poznatih likova. Nintendo je odlučio da zato igračima ponudi zvanično mogućnost da igraju kao Mario, Luigi i sijaset drugih likova iz Super Mario serijala u Minecraftu. 

Takozvani Super Mario Mash Up Pack dodaje ukupno 40 novih skinova u Mineraft koji će mijenjati skinove igrača, ali i protivnika. 

Sem ovoga, u igru će biti dodat novi svijet inspirisan Mario igrama, kao i set odgovarajućih tekstura iz Super Mario 64, Sunshine i World. Setovi predmeta će takođe dobiti ”Mario makeover”, a uz paket dolazi i 15 poznatih melodija. 

Ovaj dodatak potpuno besplatno stiže u WiiU izdanje igre 18. maja, a kako će sve izgledati pogledajte u nastavku:

Play.co.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.