Uklonite dlačice sa lica ovim pilinzima
ilustracija

Njega lica

Uklonite dlačice sa lica ovim pilinzima

Izbjeljivanje je jedno od najčešćih metoda koje se koriste za skrivanje dlačica na licu. No, izbjeljivanje nije sigurno i dobro za kožu.

Zato preporučujemo da isprobate neke domaće ljekove kako biste se oslobodili dlačica. Postoji nekoliko domaćih pilinga koji vam u tome mogu pomoći. Ovo su naši prijedlozi.

1. Kurkuma i brašno slanutka

Pomiješajte brašno slanutka s prahom kurkume. Dodajte nekoliko kapi ulja senfa i napravite gustu pastu. Nanesite je na lice i napravite piling. Usredsredite se na područje gdje su dlačice vidljive. Nanesite ovu dva puta nedjeljno da biste se oslobodili dlačica na licu. Ovaj piling vam takođe može pomoći da dobijete besprekornu kožu.

2. Kurkuma i so

So je još jedan popularan kozmetički piling koji uklanja mrtve ćelije kože, te čisti i uklanja neželjene dlačice. Pomiješajte kurkumu sa solju. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i mlijeka. Nanesite ovaj piling na lice i masirajte 5 minuta. Učinite to dva puta nedjeljno.

3. Limun i med

Ovaj piling možete iskoristiti i za čišćenje i izbjeljivanje kože. Pomiješajte sok od limuna s medom i nanesite na lice i vrat. Ostavite smjesu 15­-20 minuta. Isperite hladnom vodom kako biste dobili hidratizovanu kožu bez dlačica.

4. Piling od šećera

Šećer ljušti kožu, uklanja mrtve ćelije kože, a takođe čupa dlačice iz korijena. Namočite lice vodom i masirajte lice granulama šećera. Učinite to dva puta nedjeljno. Šećer takođe pomaže u liječenju akni. Dakle, ako imate akne, pobrinite se nanositi piling od šećera.

5. Kukuruzno brašno, šećer i jaje

U zdjeli pomiješajte jedan bjelanjak sa šećerom i kukuruznim brašnom. Nanesite ovaj piling na lice i vrat. Masirajte nježno oko 15 minuta. Ostavite 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Učinite to tri puta nedjeljno.

Budiin.24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.