Turista srušio spomenik pokušavajući da napravi selfi
Foto: YouTube Screenshot

Lisabon

Turista srušio spomenik pokušavajući da napravi selfi

Neki turisti su spremni da zbog dobrog selfija unište i istorijsku i kulturnu baštinu.

Ove nedjelje jedan mladić je uništio spomenik portugalskog kralja podignut u 19. vijeku. Spomenik je bio smješten na ulazu željezničke stanice Rossio u Portugaliji, a neimenovani 24-godišnjak popeo se do spomenika, kako bi snimio selfi s kraljem. Međutim, tom prilikom ga je srušio i potpuno uništio. 

Pokušao je da pobjegne s mjesta događaja, ali ga je policija brzo uhvatila pa bi trebalo da se uskoro pojavi na sudu. 

Dom Sebastijao vladao je Portugalijom u drugoj polovini 16. vijeka, a željeznička stanica Rossio u sklopu koje se nalazio njegov spomenik, dio je kulturne baštine pod zaštitom države. 

Nije poznato kakva kazna prijeti vandalu. 

Inače, do sada su brojni muzeji, galerije, stadioni i zabavni parkovi zabranili selfie štapove koji predstavljaju bezbjednosni rizik.

Dnevnik.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.