Tejlor Svift najplaćenija muzička zvijezda u 2015.
Tejlor Svift

Zaradila čak 73,5 miliona dolara

Tejlor Svift najplaćenija muzička zvijezda u 2015.

Novi album, ali prvenstveno svjetska turneja stavili su mladu pjevačicu na vrh liste najplaćenijih muzičkih zvijezda u 2015. godini, daleko iznad svih ostalih.

Naravno, radi se o Tejlor Svift.

Zaradila je čak 73 i po miliona dolara, ali nije prodala najviše albuma. Većina te zarade dolazi od njene svjetske turneje koja joj je donijela 61,7 milion, piše Billboard. Najviše albuma prodala je Adel, ali po zaradi nalazi se tek na devetom mjestu, piše index.hr.

Daleko iz Tejlor Svift po zaradi je country pjevač Keni Česni s 39,8 miliona na drugom mjestu. Treći su legendarni Rolling Stonesi s 39,6 miliona, a iza njih Bili Džoel, One Direction i Grateful Dead. Među prvih deset su još Luk Brajan, U2 i Maroon 5.

Lista najplaćenijih muzičara u 2015. godini prema Billboardu

1.Tejlor Svift – 73,5 miliona

2. Keni Česni – 39,8 miliona

3. Rolling Stones – 39,6 miliona

4. Bili Džoel – 31,7 miliona

5. One Direction – 24,2 miliona

6. Grateful Dead – 23,8 miliona

7. Luk Brajan – 23,1 miliona

8. U2 – 21,8 miliona

9. Adel – 20,5 miliona

10. Maroon 5 – 19,2 miliona

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.