Mornar slavio i spriječio šampionsko slavlje Budućnosti

U Morači

Mornar slavio i spriječio šampionsko slavlje Budućnosti

Košarkaši Mornara pobijedili su Budućnost 78:73 u Morači i smanjili zaostatak u finalnoj seriji plej ofa na 2:1.

Barani nijesu posustali nakon poraza u dramatičnoj završnici u Baru, već su u Morači odigrali odlično i smanjili su na 2:1 u finalnoj seriji. Ovo je prvi poraz Budućnosti u domaćem šampionatu u Morači od 2006.

Košarkaši Mornara su u vrlo neizvjesnom meču konačno dobro gradili reket, imali su odličnih momenata i u ofanzivnom skoku pa su konstantno bili blizu, a u prvoj polovini posljednjeg perioda došli su i do prednosti.

Barani su serijom 11:3 na četiri minuta prije kraja stigli do 71:67, a u tim momentima sjajan je bio Perović koji je pogađao, hvatao lopte pod oba obruča i najzaslužniji je bio za tu prednost Mornara. 

Ipak domaći su zaostatak anulirali na 2:26 prije kraja. Sead Šehović je odnio jednu loptu ispred trojice košarkaša Mornara i onda kompletirao igru 2+1 za 71:71. Uzvratio je Hadžibegović trojkom na drugoj strani. Nakon greške Seada Šehovića, Džons je izborio dva slobodna bacanja pa je Mornar stigao do 76:71.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Perović sa 19 poena (uz osam skokova i 3/4 za tri poena), 12 je dodao Radunović, 11 Džons, 10 Sampson. Na drugoj strani po 16 poena Subotića (devet skokova) i Seada Šehovića.

CDM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.