Hakovani Gmail, Hotmail i Yahoo!
Ilustracija

Ukradeno nekoliko miliona lozinki

Hakovani Gmail, Hotmail i Yahoo!

Mejl servisi među kojima su i Gmail, Hotmail i Yahoo su hakovani i ukradeno je nekoliko miliona lozinki.

Stručnjaci za računarsku bezbjednost tvrde da su hakeri došli do više od 270 miliona lozinki!

Oni su došli do podataka za logovanje za 40 miliona korisničkih naloga na Yahoo-u, 33 miliona na Hotmail-u i 24 miliona na Gmail-u, a dokopali su se i stotina hiljada kineskih i njemačkih adresa. Sumnja se da među tim adresama ima i onih koje pripadaju kompanijama iz američkog bankarskog, proizvodnog i trgovačkog sektora.

Firma za računarsku bezbjednost "Hold Sekjuriti" je do ovog otkrića došla nakon što je kupila set podataka od hakera po neobično niskoj cijeni - za manje od jednog dolara i obećanje kako će Holden napisati pozitivne komentare o njemu na raznim hakerskim forumima.

Kompanija je prije desetak dana počela da obavještava kompanije pogođene hakerskim napadom i da im, u skladu sa svojom politikom, vraća ukradene podatke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.