Klivlend sa 25 trojki ušao u istoriju
Foto:Getty images

NBA

Klivlend sa 25 trojki ušao u istoriju

Košarkaši Klivlenda su u noći sa srijede na četvrtak postavili su novi NBA rekord u broju postignutih trojki u jednoj utakmici.

 LeBron Džejm i društvo su u istoriju NBA lige ušli postigavši 25 trojki u drugoj utakmici polufinala play-offa Istočne konferencije protiv Atlante

Klivlend je slavio sa ubjedljivih 123:98 i tako poveo sa 2:0 u seriji. „Kavsi“ su posebno raspoloženi bili u prvom poluvremenu u kojem su ubacili čak 18 šuteva za tri poena za vođstvo 74:38. U nastavku su „Kavsi“ bez većih problema priveli utakmicu kraju u svoju korist. Džejms je ubacio 27, a Džej Ar Smit 23 poena za pobjednički tim, a Atlantu je predvodio Pol Milsap sa 16 koševa.

Klivlend je sa 25 ubačenih trojki u jednoj utakmici, bez obzira da li se igrala u regularnom dijelu sezone ili plej-ofu, nadmašio rekord od 23 trojke koji je držao Orlando  iz 2009. i Hjuston iz 2013. godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.