Nesvakidašnji slučaj: Dan nakon rođenja bebi izvađena dva zuba
Foto: Anadolija

Turska

Nesvakidašnji slučaj: Dan nakon rođenja bebi izvađena dva zuba

Rođenje bebe sa dva izrasla prednja zuba u turskom gradu Nevsehiru izazvalo je veliku pažnju i iznenađenje ljekara i javnosti.

U noći sa utorka na srijedu u državnoj bolnici u Nesehiru 23-godišnja Nazife Kiyga rodila je djevojčicu sa dva izrasla zuba.

201605052165508649729014Web

Ljekari i porodica su zatečeni tom rijetkom pojavom, ali zabrinutost je nestala kada je detaljnim ljekarskim pregledima utvrđeno da je beba zdrava i da nema nikakvih komplikacija.

Djevojčici je dato ime Miradž, a doktorica Zeynep Ibisoglu je kazala da je porod prošao bez problema i da je detaljnim pregledima utvrđeno da je beba zdrava.

„Beba je dobro i bez problema s dojenjem. Rođenje bebe sa izraslim zubima je rijedak slučaj koji se dešava jednom u stotine hiljada slučajeva. Kako bi se preduhitrile komplikacije u saradnji sa stomatolozima smo izvadili izrasle zube“, kazala je Ibisoglu, prenosi Anadolija.

Majka Kiyga je kazala da je cijela porodica iznenađena, ali da su ih ljekari uvjerili da to neće imati negativne posljedice po razvoj bebe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.