Vjeruju u dogovor oko formiranja prelazne Vlade
Foto:rtcg.me

SNP potpisao Sporazum

Vjeruju u dogovor oko formiranja prelazne Vlade

Poslanica SNP-a Snežana Jonica kazala je večeras da je i ta stranka potpisala Sporazum o slobodnim i fer izborima i da je SNP premijeru i svim potpisnicima dostavio prijedloge kandidata za ministre u Vladi izbornog povjerenja. Jonica i predstavnici DPS-a, SDP-a i URE gostujući emisije "Akcenti", Televizije Crne Gore, poručili su da i dalje vjeruju u dogovor oko formiranje prelazne Vlade.

Poslanik DPS Predrag Sekulić poručio je da će ta stranka sačekati opoziciju nekoliko dana da pokušaju da se dogovore oko jedinstvene liste.

Sekulić je kazao i da tokom pregovora nije bilo pritisaka međunarodne zajednice, te da je riječ o velikodušnoj ponudi premijera Mila Đukanovića.  Sekulić je saopštio da sporazum ne obavezuje premijera da prihvati bilo čiju listu.  

"Ja vjerujem da će se kolege iz opozicije dogovoriti i da ćemo naredne sedmice imati sjednicu parlamenta i Vladu", naveo je Sekulić. 

Mirko Stanić iz SDP-a kazao da je moguće da se dođe do dogovora.

"Smisao sporazuma nije da se nadgornjavamo ko će imati više ministara u Vladi, već da poslije izbora imamo rezultate koje će svi priznati", kazao je Stanić i dodao da misli da imamo ogromne šanse za dogovor.

Ranko Vuković iz URA, podsjetio je da je URA odlučila da u Vladu delegira predstavnike civilnog sektora, a ne članove tog GP, te da na taj način ne izbjegavaju odgovornost.

"Ja mislim da proces treba nastaviti, bez ulitmatuam i nije trebalo da vladajućoj stranci dozvolimo arbitriranje", poručio je Vuković. "URA će dati sve od sebe da ovaj proces dođe do kraja", poručio je Vuković.

U emisiju TVCG, su pozvani, ali nijesu došli predstavnici DEMOS-a i Pozitivne Crne Gore.

Predsjednik Građanske alijanse, Boris Raonić kazao je da je smo danas imali jednu šizofrenu situaciju, pa je crnogorski parlament, kako navodi, više liči na kosovski.

"Treba sada spustiti loptu i pokušati podići povjerenju, kako bi se postiglo ono što je smisao, a to je sprječavanje zloupotreba i dobijanje reazultata izbora koji će oslikavati volju građana", kazao je Raonić i dodao da se nada će se sada međunarodna zajednica više uključiti u ovaj proces.

Raonić kaže da je loptica sada kod premijera Mila Đukanovića, koji može da prekine razgovore ili da izabere, sa dostavljenih lista, ministre za prelaznu vladu.

"Treći scenario je da premijer pokuša da sve opozicione predstavnike opet sjedne za sto", poručio je Raonić.  

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.