UEFA: Situacija oko Krima i Kosova nije ista

Krim ne može da bude član

UEFA: Situacija oko Krima i Kosova nije ista

Fudbalski savez Krima je, posle prijema FS Kosova, izrazio želju da i on bude priznat za pravosnažnog člana UEFA. Međutim, odgovor od specijalnog predstavnika UEFA za Krim Františeka Laurineca stigao je brzo i on ističe da situacija sa Krimom i Kosovom nije ista.

- Situacija oko Krima i Kosova nije ista. Možda me predsjednik FS Krima nije dobro shvatio. Veliki broj članica Ujedinjenih nacija priznao je Kosovo, dok sa Krimom nije tako. A prijem u UEFA od toga zavisi – istakao je František Laurinec, a prenosi Sportska centrala.

On je dodao i da dosta toga zavisi od političkog razvoja situacije.

- Pratimo politički razvoj situacije, Republiku Krim mora da prizna većina zemalja članica UN. U slučaju Kosova, taj broj je preko 100, a kada to bude i u slučaju Krima, moći će da razmišlja o prijemu u UEFA -zaključio je Laurinec.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.