Beba rođena sa 15 prstiju na rukama i 16 na nogama

Ekstreman poremećaj polidaktilijuma

Beba rođena sa 15 prstiju na rukama i 16 na nogama

U kineskoj pokrajini Hunan rođena je beba s poremećajem zvanim polidaktilijum, odnosno sa većim brojem prstiju nego što bi trebalo, tako da dijete ima 15 prstiju na rukama i 16 na nogama.

Roditelji djeteta mole javnost za pomoć, kako bi mogli da omoguće operaciju za svoju bebu, iako ljekari navode da nije sigurno da li bi operacija uspjela ukoliko bi roditelji i uspjeli da sakupe novac.

Doktori su, nakon pregleda, objasnili da beba ima ekstreman poremećaj polidaktilijuma i naglasili roditeljima da bi operacija mogla da košta stotine hiljada dolara, a lokalni mediji pozivaju na donacije za operaciju.

Zanimljivo je da i majka bebe takođe ima poremećaj polidaktilijum, ali ima 12 prstiju na rukama i 12 prstiju na nogama.

Bebarodjenasa16prstijuf

Polidaktilijum se ne smatra rijetkim genetskim poremećajem, a prema zvaničnoj statistici, u svijetu dvoje od 1000 djece ima taj poremećaj koji se uspješno rješava.

Ipak, 2010. godine, šestogodišnji kineski dječak koji je imao 31 prst uspješno je operisan, tako da većina ovakvih priča ima srećan epilog.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.