Sud oslobodio Đoku Golubovića
Foto:CdM

Afera "Prostitutka"

Sud oslobodio Đoku Golubovića

Sudija kotorskog suda Danijela Samardžić donijela je danas oslobađajuću presudu policijskom inspektoru iz Budve Đoki Goluboviću, kojem se sudilo zbog zloupotrebe službenog položaja.

Golubović je uhapšen 9. septembra prošle godine zbog sumnje da je lažirao sadržaj službene zabilješke u kojoj piše da je ministar policije Raško Konjević koristio usluge prostitutke, i to u nekoliko navrata u podgoričkom hotelu Premijer.

Prema optužnici kotorskog tužilaštva, Golubović je bez odobrenja tužioca pozivao Lozničanku Mariju Milovanović (29) na informativni razgovor, i od nje prikupljao obavještenja, 20- tak dana nakon što je sa još dvije osobe uhapšena u Budvi u akciji Pink 3 zbog sumnje da se bavila prostitucijom.

Golubovićev branjenik, avokat Zoran Piperović, kazao je ranije da je siguran da ovakva dispozicija za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja neće više nikada izaći iz nijednog crnogorskog tužilaštva, ocijenivši je začuđujuće neznavenom. On je naveo i da je siguran da će nakon okončaja postupka tužilaštvo biti postiđeno zbog ovog predmeta.

Golubović je u završnoj riječi ocijenio da je optužni predlog zasnovan isključivo na lažnom iskazu lažnog doktora medicine Milovanović Marije, te da se iz predloga vidi da zastupnik optužbe nije vršio analizu listinga tel komunikacie i da je selektivno pristupio ovom predmetu.

"Žao mi je što je tužilac doveden u zabludu od strane Milovanović čiji je profil sadržan u transkriptima razgovora u pet predmeta koji se nalaze u ovom sudu", kazao je u završnoj riječi Golubović.

CDM/Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.