Perović zbog ubistva sproveden u ZIKS
Ilustracija

Perović zbog ubistva sproveden u ZIKS

Policija Kotora je uz krivičnu prijavu, sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici privela Davora Perovića (30) iz Kotora, zbog sumnje da je, na štetu Vuka Begovića (22) iz Tivta, počinio krivično djelo ubistvo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Peroviću se na teret stavlja i osnov sumnje da je počinio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Perović je nadležnom sudiji za istragu sproveden drugog maja, nakon saslušanja kod državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je na osnovu do sada utvrđenih činjenica kvalifikovao krivično djelo.

Sudija za istragu je za Perovića odredio pritvor nakon čega je ovo lice danas sprovedeno u ZIKS.

Kako se navodi u saopštenju UP do upotrebe vatrenog oružja došlo je prvog maja oko 22,15 časova, u naselju Sutvara – Opština Kotor. U događaju je smrtno stradao Vuk Begović. Željko Perović (54)  iz Kotora je zadobio teške tjelesne povrede koje mu je, kako se sumnja, oružjem prethodno nanio Begović.

Perović, prema informacijama kojima UP raspolaže, nije životno ugrožen.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj a izuzeto oružje, čaure i ostali tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.Nadležni organi preduzimaju aktivnosti kako bi se, kroz analize i vještačenja medicinske i drugih struka, utvrdile sve činjenice u ovom događaju", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.