Google predstavio novu tastaturu za Android (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Manje je bolje

Google predstavio novu tastaturu za Android (VIDEO)

Veliki smartphoni su učinili da kucanje postane gotovo nemoguće bez korišćenja obje ruke, tako da je Google odlučio da nadogradi svoje tastature na Androidu.

Nova verzija tastature bi trebalo da se pojavi uskoro, a verzija 5.0 ima posebnu mogućnost pomjeranja kompleta virtuelnih tastera na desnu ili lijevu stranu uređaja.

Ova opcija dopušta kucanje samo jednom rukom bez obzira da li je riječ o desnoj ili lijevoj. 

Tastatura se aktivira jednostavnim pritiskom na taster zareza nakon čega se pojavljuje ikonica sa jednom rukom čije aktiviranje smanjuje tastaturu i pomjera je na desnu ili lijevu stranu.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.