Podgoričanin uhapšen u centru grada zbog posjedovanja ekspozivnih naprava
Ilustracija

Nosio u torbici

Podgoričanin uhapšen u centru grada zbog posjedovanja ekspozivnih naprava

Podgoričanin Marinko Dobrašinović (23), uhapšen je u subotu kada su policajci prilikom kontrole u strogom centru grada, pronašli i oduzeli dvije detonatorske kapisle sa pripremljenim sporogorećim štapinima.

Hapšenje je izvedeno u Ulici Marka Miljanova, i to oko 14 časova, neposredno nakon što je policijska ekipa zaustavila Dobrašinovića, jer im je sumnjivo izgledao, pišu Dnevne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj mladić je nosio torbicu, a kada su policajci tražili da ga legitimišu i da im je preda, on je to i učinio.

“U torbi se nalazila detonatorska kapisla sa sporogorećim štapinom od 15 centimetara i još jedna električna kapisla, takođe, sa sporogorećim štapinom", rečeno je DN iz policije.

Šta je namjeravao osumnjičeni da učini sa ovim eksplozivnim napravama, policija ispituje u okviru izviđaja, koji je naložio Osnovni državni tužilac.

On tereti Dobrašinovića za krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija". Osumnjičenom je određen tužilački pritvor.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.