Monodrama “Kod kuće/Kabul” sjutra u Zetskom domu
Dušanka Stojanović Glid

Praznični poklon

Monodrama “Kod kuće/Kabul” sjutra u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom sjutra sa početkom u 20 sati u okviru segmenta MIT-gostovanja predstaviće se Narodno pozorište iz Beograda sa monodramom Tonija Kušnera “Kod kuće/Kabul”.

U režiji Željka Đukića mondramu izvodi Dušanka Stojanović Glid, prvakinja Narodnog pozorišta koja je za ovu predstavu dobila prestižnu glumačku nagradu “Miloš Žutić” za 2010. godinu.

Monodramu je izvodila u zemljama regiona, Evrope i u Americi.

 "Ono što je u prvom redu uzbudljivo jest tekst Tonija Kušnera “Kod kuće/Kabul”, koji daleko izvan i iznad politike govori o ovom našem silovanom i izmrcvarenom svijetu...“Kabul” možemo ćutati ili plakati, ali sigurno je da osjećamo kao da smo dotaknuti nekim nebeskim eonom koji čovjeka spaja s univerzalnim i vječnim. Onako kako nam se predstavila glumica Dušanka Stojanović Glid, tako se glumilo nekada i to onda kada se glumilo najbolje: s velikom energijom, naporom i s dubokom mišlju na ono što se govori i s pažnjom prema onome ko nas sluša...", naveo je u svojoj kritici Bojan Munjin povodom izvođenja ove monodrame.

Predstava je praznični poklon Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.