Bati Živojinoviću pozlilo, smješten u bolnicu
Bata Živojinović

Ne osjeća se dobro

Bati Živojinoviću pozlilo, smješten u bolnicu

Velimir Bata Živojinović, veteran jugoslovenskog glumišta, prije nekoliko dana završio je ponovo u bolnici. Morao je, kako se navodi, hitno da bude hospitalizovan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Legendarni glumac će, kako javlja Alo, najmanje sedam dana provesti u bolničkoj postelji, dok se ne urade sve potrebne analize.

– Bata se već desetak dana ne osjeća dobro. Prije neki dan mu je pozlilo, pa je Hitna pomoć došla po njega i odvezla ga u bolnicu. Svi u kući su uznemireni, jer mu se stanje preko noći pogoršalo. Vaskršnje praznike će, nažalost, provesti u bolnici, gdje će uz njega biti supruga Lula, ali i unuci – javlja izvor blizak porodici Živojinović.

– Bata ima apartman u jednoj beogradskoj klinici. Iako ljekari tvrde da mu je pozlilo zbog atmosferskog pritiska i vremenskih prilika koje mu ne prijaju, svi u porodici su zabrinuti, jer su svjesni da je njegov imuni sistem toliko narušen da i prehlada može biti kobna – dodao je on.

Na filmskom platnu je debitovao 1955. godine u filmu Pesma sa Kumbare. Glumio je u više od 280 filmova i televizijskih serija. Snimao je filmove u kojima je igrao glavne uloge na prostorima svih bivših jugoslovenskih republika.

Jedan je od rodonačelnika takozvanog „Crnog talasa” u jugoslovenskom filmu, nastalog početkom šezdesetih, u kojima je kontinuirano nastupao sve do kasnih sedamdesetih godina. Paralelno s njima, igrao je i u tzv. partizanskim filmovima u kojima se proslavio tokom 60-ih i 70-ih, a jedan od njih, Valter brani Sarajevo, mu je donio veliku popularnost u Kini.

Osim glume, uporedno se bavio i politikom. Od početka devedesetih godina bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata, a 2002. godine bio je kandidat SPS-a na republičkim predsjedničkim izborima u Srbiji. Smatra se najvećim srpskim glumcem, sa najviše uloga.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.