Prvi nastup Gradskog orkestra u Nikšiću prvog maja

Prvi nastup Gradskog orkestra u Nikšiću prvog maja

Kulturni centar PUNKT i Civis Diversus organizuju prvi nastup Gradskog orkestra u Nikšiću koji će se održati 1. maja u 10 sati, na Trgu slobode u Nikšiću.

"Ovo će biti prilika da orkestar pokaže rezultate dvomjesečnog rada, svirajući na novim instrumentima, a na datum koji će obilježiti nastavak jedne od tradicija koje su Nikšić činile originalnim i prepoznatljivim kulturnim centrom", saopšteno je uz KC PUNKT.

Događaj se organizuje u saradnji sa JU „Zahumlje“. 

Napominju da je obnova nikšićkog Gradskog orkestra, njegov rad, pa tako i ovaj nastup moguć zahvaljujući podršci koju je ova inicijativa dobila od sledećih predstavnika biznis sektora: "Uniprom pekara", advokat Vesko M. Božović, "DeFacto Consultancy", DZU "Butterfly Finance", „Tosçelik Niksic Alloyed Engineering Steel“, "Popović" DOO, "Norris Pub", "Osmanagic CO", "Gvam Pharm" – Apoteka Remedia, Pekare "Mijušković-Trend", PZU "Milmedika", "Druškan" DOO, PZU "Hipokrat", Pivara "Trebjesa", JP "Vodovod i kanalizacija" Nikšić, Crnogorski Telekom i Fondacija "Petrović-Njegoš".

"Građani su podržali projekat kroz kupovinu karata za donatorsko veče „UVERTIRA“, donacije na žiro-račun Civis Diversus-a i posredstvom kutije za donacije u Kafeu „FLOYD“ u Nikšiću. Inicijativu za obnovu Gradskog orkestra su podržale nevladine organizacije, lokalne i nacionalne institucije: NVO „Bunker“, Bedem Fest, Opština Nikšić, Ministarstvo kulture Crne Gore, JU „Zahumlje“ Nikšić, Muzička škola „Dara Čokorilo“, kao i JU „Nikšičko pozorište“. Kompletan projekat se sprovodi uz podršku Fondacije za aktivno građanstvo – fAKT, kroz program Regionalne akademije održivosti", navodi se u saopštenju KC PUNKT.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.