Goran Danilović će u ime Demosa biti na čelu MUP-a
Miodrag Lekić

Lekić saopštio

Goran Danilović će u ime Demosa biti na čelu MUP-a

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je da je i dio opozicije koji učestvuje u pregovorima zaslužan za kašnjenje implementacije Sporazuma o fer i slobodnim izborima.

"Nije tajna da je kod SDP-a malo zapelo, SDP prolazi jednu veliku krizu i razumljivo je da tamo ima različitih pogleda i mišljenja i oni treba da se odluče večeras o svojim pozicijama", kazao je Lekić u emisiji "Načisto", a prenosi Radio Antena M.

Na pitanje šta je do sada usaglašeno Lekić je potvrdio da će Boris Marić biti ministar rada, a u ime Demosa će u Vladi biti Goran Danilović ministar unutrašnjih poslova.

Lekić je kazao da nijedno rješenje nije konačno do sjutra, kada će biti održan sastanak i potvrđena rješenja.

"Demos je kadrovskim rješenjima prišao sa jednom mjerom. Od pet mjesta Demos je uzeo jedno, dakle jedan realan potez i ne bih komentarisao druge", kazao je Lekić.

Kako je SNP u saopštenju naveo da će se ministri te stranke u Vladi zalagati za realizaciju planova partije, Lekić je rekao da bi ipak trebalo da se državni interes izdigne iznad partijskih. 

"Ja vjerujem da ćemo mi zaista funkcionisati kao tim u Vladi", kazao je Lekić i dodao da će vrijeme pokazati kako će se opozicija u Vladi pokazati.

Lekić je, komentarišući činjenicu da SDP nije stavila potpis na zajedničku izjavu da neće u postizbornu niti predizbornu koaliciju sa DPS-om, kazao da to ne znači da će u budućnosti biti velikih mimoilaženja potpisnika tog dokumenta sa SDP-om.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.