Perfekcionisti imaju očajan seks!
Ilustracija

Loše vijesti

Perfekcionisti imaju očajan seks!

Partner "cjepidlaka" dobija anksioznu partnerku sa nedostatkom samopouzdanja, koja vremenom postaje prilično nezainteresovana za ljubavne vratolomije.

Loša vijest za muškarce perfekcioniste, koji očekuju da seksualni čin svaki put bude veličanstven. Naučnici su nedavno istraživali kako se ova osobina odražava na seks i zaključili da umjesto sjajne izvedbe, partner "cjepidlaka" dobija anksioznu partnerku sa nedostatkom samopouzdanja, koja vremenom postaje prilično nezainteresovana za ljubavne vratolomije i sklona je da ih odlaže uz dobro poznate izgovore, poput glavobolje, obaveza i iscrpljenosti.

Isto tako, žene koje od partnera očekuju vještine Kazanove, najvjerovatnije će biti nezadovoljne jer muškarac pod pritiskom često omane. S druge strane, dame koje sebi postavljaju visoke standarde kad je u pitanju seksualni čin, imaju veću želju za vođenjem ljubavi i lakše se uzbuđuju. Ali, sklonije su da sebe krive ako nešto krene po zlu. I zato, psiholozi savjetuju da se, umjesto zamišljanja kako idelan seksualni čin treba da izgleda, prepustite uživanju jer je to siguran put za dobar, pa i savršen seks.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.