Koncert etno bendova u Capital Plazi
Ilustracija

A tempo festival

Koncert etno bendova u Capital Plazi

The Capital Plaza u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore u okviru A Tempo festivala u četvrtak organizuje koncert romskog benda Uska Kan i makedonskog zurli i tapan ansambala Meleševski Zurli.

"Navedeni zabavni hepening praćen trubačima je rezultat novostvorene saradnje između centra The Capital Plaza i Muzičkog centra Crne Gore na obostrano zadovoljstvo", navodi se u saopštenju organizatora.

Ističu da je ovaj koncert samo je jedan u nizu događaja koji centar organizuje sa svojim partnerima i najavljuju brojna iznenađenja tokom narednih mjeseci.

Uska Kan je autentični romski bend čija većina članova potiče iz muzičke porodice Kanturovi. Osvojili su mnogobrojne nagrade, među kojima se ističe pobjeda na najvećoj regionalnoj smotri trubača u Guči

Msleševski Zurli, jedan od vodećih makedonskih zurla i tapan ansambala, nastupa po cijelom Balkanu, kao i na festivalima u Austriji, Holandiji, Švajcarskoj i Turskoj. Zvuk zurli i tapana sa energičnim melodijama i ritmovima dio je starijeg sloja makedonske tradicionalne muzičke kulture. 

Oba benda prvi put nastupaju u okviru A Tempo festivala, a ulaz je slobodan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.