Kako da se otarasite masnog tkiva (lipoma) prirodnim putem
Foto: Screenshot

Doktor u kući

Kako da se otarasite masnog tkiva (lipoma) prirodnim putem

Masno tkivo na glavi, vratu, ruci ili nekom drugom mjestu su benigne izrasline koje mogu da se pojave u bilo kom dobu. One se medicinski nazivaju lipomi.

Još uvek nije poznato zašto se lipomi javljaju, mada se smatra da je genetika važan faktor, dok gojaznost i masnoće u krvi ne igraju nikakvu ulogu. 

Ukoliko se pitate kako da uklonite masno tkivo bez da koristite skalpel ili nešto slično, imamo odgovor za vas. Ljekari najčešće preporučuju hirurško odstranjivanje ili odstranjivanje laserom, ali morate znati da nijedna metoda ne garantuje da se lipomi neće ponovo pojaviti. 

Stoga mnogi dermatolozi preporučuju prirodne metode, a danas ćemo vam predstaviti jednu od njih koja je pomogla mnogim pacijentima. 

Medom i brašnom protiv lipoma 

Napravite homogenu smješu meda i brašna i nanesite na masno tkivo. Poželjno je da nanesete sloj debljine oko 0,5-1 cm. Preko toga postavite papirnu maramicu, salvetu ili gazu tako da se smješa ne zalijepi za vašu odjeću. 

Ovaj lijek morate ostaviti na masnom tkivu dan i po (tačnije 36 sati), a zatim treba da ga skinete i namažete novi sloj. Terapiju treba da ponavljate dok ne zamijenite smješu 5 puta (7-8 dana). Nakon toga ćete vidjeti poboljšanje jer će se masne naslage prosto istopiti ispod vaše kože.

Webtribune.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.