Viber od danas ima novu opciju - sakrivanje poruka

Nekoliko nivoa sigurnosti

Viber od danas ima novu opciju - sakrivanje poruka

Nakon što je WhatsApp dodao end-to-end enkripciju na svojoj platformi, najveći konkurent - Viber odlučio je, takođe, da proširi sigurnosna podešavanja.

 Aplikacija koja ima preko 711 miliona korisnika, danas je predstavila novu enkripciju poruka i poziva, koja uključuje i grupna ćaskanja do 200 korisnika, kao i opciju "hide (skloni)" koja se nalazi pored opcije za brisanje.

 Kompanija, osnovana u Izraelu, koju je Japanski Rakuten preuzeo 2014, najavila je da će ažuriranje krenuti od danas. Nove sigurnosne opcije se odnose na Android, iOS, PC i Mac.

End-to-end enkripcija znači da niko neće moći presresti vaše poruke danas, skoro sve veće aplikacije za dopisivanje, rade enkripciju poruka "u tranzitu", ali sigurnije opcije kao što je end-to-end enkripcija znače to da ni provajder ne može pristupiti poruku ni u jednom trenutku.

Mihel Šmilov, direktor Vibera izjavio je za TechCrunch da je "kompanija radila na ovome godinama".

Enkripcija na Viberu će imati nekoliko nivoa sigurnosti, koja će biti prikazana na desnoj strani ekrana u obliku katančića u različitim bojama. Siva boja će značiti da je konverzacija potpuno kodirana.

Skrivena ćaskanja će imati i PIN kod za pristup Možda interesantnija novost za "obične korisnike" je opcija skrivanja određenog ćaskanja i zaključavanja istog sa četverocifrenim PIN kodom. Do skrivenih ćaskanja se može doći jedino ako se taj četverocifreni kod ukuca u pretragu ćaskanja. Naravno, da biste dobili ove opcije, potrebno je da ažurirate aplikaciju.

Nezavisne
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.