Ako ne želite da vas hakuju, što prije obrišite QuickTime
Foto: Screenshot

Ako ne želite da vas hakuju, što prije obrišite QuickTime

Tim za sajber bezbjednost iz Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD savjetuje kompjuterskim korisnicima da iz Windows operativnih sistema uklone QuickTime multimedijski softver kako bi izbjegli da njihov računar neko hakuje.

CERT tim (The US Computer Security Readiness Team) je uputio upozorenje nakon što je kompanija za izadu antivirus programa Trend Micro saopštila da Apple neće više nadograđivati sigurnosne siteme u okviru QuickTime softvera, i da softver trenutno sadrži dvije slabe tačke putem kojih je moguće hakovati kompjuter. 

Korisnici bi tako mogli da izgube pristup vrijednim podacima iil u potpunosti ostanu bez njih, piše news.com.au.. 

Prema navodima stručnjaka, jedino rješenje problema predstavlja kompletno brisanje QuickTime softvera iz sistema. 

Upozorenje se ne odnosi na QuickTime softver koje se pokreće na Appleovim računarima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.