Novi modni trend: Nošenje košulje naopačke (FOTO)
Ilustracija

Da li biste i vi pristali da je ovako nosite?

Novi modni trend: Nošenje košulje naopačke (FOTO)

“Novi trend” podrazumjeva da košulju nosite naopako, tačnije da je zakopčavate na leđima.

Zašto, ali zašto bismo tako nosile košulje, pitate se? Eh…otkud mi znamo, to modne blogerke tako kažu.

Neki su začuđeni, neki oduševljeni a neki ništa ne razumiju i pitaju se šta je sljedeće.Trend nošenja košulje naopako stigao je sa mnogih modnih blogova, jer kako to obično biva kada jedna blogerka navuče na sebe nešto čudno i drugačije, to ubrzo postane planetarni hit i obaveza među koleginicima, koje prate jedna drugu i tako kopiraju originalne ideje.

Ukoliko ste vjerni pratilac Instagrama,sigurno će vam u skorije vrijeme stalno "iskakati" ovakve fotografije na kojima modne blogerke zakopčavaju košulju na leđima. Iako ovaj, nazovimo ga trendom izgleda čak i simpatično na mnogim djevojkama, ne možemo reći da će zaživjti na duže vremenske staze jer je sigurno da je trenutni hit koji kruži internetom dok ga mnogo rijeđe možete vidjeti na ulicama.

Ovakav način nošenja košulje mnogo ljepše izgleda nego što zvuči, zato mu treba dati šansu. Ali svakako mišljenja smo da ovo možete probati između vaša četiri zida ili za neku zanimljivu žurku, ali nikako za formalnije prilike ili kancelariju. Ovaj trend ipak ostavite za neke druge, kreativnije i opuštenije prilike. Kako biste se uvjerile da košulja stvarno može dobro da izgleda i kada se nosi naopačke, probajte kod kuće.

Obucite košulju i ukoliko nema nikoga od ukućana da vam pomogne da je zakopčate na leđima vi je normalno zakopčajte naprijed, a onda izvucite ruke iz rukava i samo je okrenite naopako. Ukoliko sebi izgledate i više nego smiješno probajte da je malo ukrastite tako što ćete dodati tanak kaiš u struk i tako dobiti formu haljine. Mnoge djevojke kada na ovaj način nose košulju prva dva- tri dugmića ne zakopčavaju i to daje mnogo ljepši izgled i dobićete tu nonšalantnost pri nošenju, takozvanu nemarnost, kao baš ste tako htjeli i uživate da nosite košulju naopako. Što se tiče ostatka garderobe možete nositi bilo šta, pantalone, šorts ili suknju, baš kao što biste kombinovali i kada normalno zakopčavate košulju naprijed.

Kako bi ovaj trend iznijele na još zanimljiviji način, neke modne blogerke su umjesto zakopčavanja na leđima rješile da košulju vežu u čvor na leđima. Upravo onako kao što to rade i kada je nose normalno, tj. naprijed. Jedino što sada mogu da ispod košulje ne obuku ništa kako bi im leđa ostala gola.

Ako se i vi odlučite za ovaj način vezivanja onda ćete morati da izbjegnete nošenje brushaltera upravo zato da bi vam leđa ostala gola, ali ukoliko je košulja bijele boje i providi se pronađite silikonske jastučiće koji se koriste umjesto brushaltera, te ćete na taj način riješiti postojeći problem. Vjerujemo da bi svako imao što šta da kaže o ovomblogerskom trendu koji polako ali sigurno, zauzima važno mjesto na mnogim fotografijama na Instagramu i ostalim društvenim mrežama.

Vjerujemo da bi svako imao što šta da kaže o ovom blogerskom trendu koji polako ali sigurno zauzima važno mjesto na mnogim fotografijama na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. A šta vi kažete za nošenje košulje naopako? Da li biste i vi pristali da je ovako nosite? Ili ipak niste od onih koji se “zakopčavaju na leđima”?(Nezavisne)