Vatrpolisti Francuske namjerno izgubili od Kanade
Ilustracija

Pod istragom

Vatrpolisti Francuske namjerno izgubili od Kanade

Vaterpolo reprezentacija Francuske optužena je da je namjerno izgubila od Kanade u kvalifikacijama za Olimpijske igre, saopštila je Svjetska plivačka federacija.

FINA je navela da je Francuska pod istragom zbog mogućnosti da je namjerno izgubila kako bi dobila željenog protivnika u narednoj fazi kvalifikacija.

U izvještaju FINA se navodi da je Kanada bila "zainteresovanija" za pobjedu u tom duelu.

Francuska je izgubila sa 13:5 od Kanade na kvalifikacionom turniru u Italiji prošle nedelje, a potom se plasirala na OI pobjedom nad Holandijom u četvrtfinalu. Kanada je izgubila od Španije. 

FINA nije precizirala koje su moguće sankcije Francuskoj.

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.