Legendarni košarkaš Kobi Brajant sa 60 poena otišao u penziju (Video)
Kobi Brajant

Pravi holivudski kraj

Legendarni košarkaš Kobi Brajant sa 60 poena otišao u penziju (Video)

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant je prošle noći okončao 20 godina dugu veličanstvenu karijeru i doživio pravi holivudski kraj.

Lejkersi su slavili protiv Jute sa 101:96, a Brajant je u oproštajnoj utakmici ubacio 60 poena, što do sada nije pošlo za rukom nijednom igraču u poslednjoj utakmici u karijeri, prenosi Beta.

Brajanta je noćas njegov Stejpl centar ispratio onako kako i dolikuje pravoj sportskoj legendi. Prije početka utakmice na parketu se pojavila još jedna legenda Lejkersa i NBA  -  Medžik Džonson.

"Kobi je najveća zvijezda koju je ovaj grad imao u poslednjih 20 godina", rekao je Džonson, dok je cijela hala bila na nogama.

Potom su se ređale poruke Stefona Karija, Dvejna Vejda, Dirka Novickog, Pau Gasola, Karmela Entonija, Šakila O'Nila... Svi oni su željeli da kažu šta Kobi Brajant znači i šta je donio košarci.

Lejkersi su gubili sa 15 poena razlike, ali su na kraju stigli do pobjede. Krcati Stejpls centar je na nogama ispratio završnicu kada je Brajant ubacio trojku 59 sekundi pre kraja, pa onda još jednu  28 sekundi do kraja meča, a za kraj je ostavio asistenciju.

"Ne mogu da verujem koliko brzo je prošlo ovih 20 godina. To je ludo. Mislim da je najvažnije to što smo sve vrijeme ostali zajedno. Uvijek ste mi bili u srcu i, iskreno, to mi je mnogo značilo. Hvala vam od sveg srca. Volim vas, ljudi... Tokom cijele karijere sam slušao 'Dodaj mi loptu!', "Dobaci mi'. A, onda, sada odjednom 'Nemoj da mi dodaješ'", rekao je Brajant posluje utakmice.

"Mamba Out", rekao je na kraju Brajant.

Iza Lejkersa je najlošija sezona u istoriji, ali pamtiće se po odlasku Brajanta, tek petog košarkaša u istoriji NBA lige koji je igrao 20 godina i prvog koji je tih 20 godina proveo u jednom klubu.

Brajant je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih prstena, dva puta je bio MVP finala, jednom najbolji igrač lige, postigao je 33.643 poena. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dvije olimpijske zlatne medalje.

"Kobi, Kobi, Kobi", orilo se noćas Stejpl centrom.

Kobi Brajan je ispraćen u legendu.


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.