Italijanski biciklista Paolini zbog kokaina suspendovan na 18 mjeseci

Italijanski biciklista Paolini zbog kokaina suspendovan na 18 mjeseci

Italijanski biciklista Luka Paolini (39) dobio je 18-mjesečnu zabranu nakon što je bio pozitivan na kokain na testu obavljenom prošle godine na Tur de Fransu.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) objavila je u srijedu da je Paolini kriv za nenamjerno kršenje atnidoping pravila. Paolini je priznao da je konzumirao kokain, ali da to nije učinio kako bi poboljšao svoje biciklističke performanse. 

Paolini je izbačen sa Tur de Fransa 10. jula kada je objavljeno da je pozitivan na test. Potom je dobio i otkaz iz ruskog tima Katusha. Paolinijeva zabrana, u koju je uračunat period od 10. jula od kada je pod suspenzijom, isteći će u januru naredne godine. 

Paolini je prošle godine pobijedio na jednodnevnom biciklističkom klasiku Gent-Vevelgem, a slavio je i u nekoliko etapa na Điro d'Italia i Spanish Vuelta. 

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.