San Antonio pobijedio Oklahomu uz devet poena Marjanovića

NBA

San Antonio pobijedio Oklahomu uz devet poena Marjanovića

Košarkaši San Antonija pobijedili su sinoć poslije produžetka Oklahomu sa 102:98 i izjednačili rekord NBA lige od 40 pobjeda i jednog poraza na domaćem terenu u regularnom dijelu sezone.

Kavaj Leonard predvodio je San Antonio do pobjede sa 26 poena, Toni Parker postigao je 20, a Tim Dankan 12 poena i devet skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od 22 minuta, postigao je devet poena i imao osam skokova.

Spursi su tako ostvarili skor od 40 pobjeda i jednog poraza u regularnom djeli sezone i izjednačili rekord Bostona, koji je isti skor imao u sezoni 1985-1986. San Antonio je prvi poraz u sezoni na domaćem terenu pretrpio u nedelju od Golden Stejta.

U ekipi Oklahome nije bilo Kevina Durenta, Rasela Vestbruka i Serža Ibake, pošto je trener Bili Donovan želio da ih odmori. Četvorica igrača u Tanderu postigli su po 17 poena, Stiven Adams, Dion Vejters, Kameron Pejn i Enes Kanter, koji je dodao i 16 skokova. 

Košarkaši Majamija pobijedili su Detroit sa 99:93 i došli na korak od osvajanja prvog mjesta u Jugoistočnoj divizij. Džo Džonson bio je najefikasniji u ekipi Majamija sa 25 poena, a Luol Deng postigao je 17 poena uz 10 skokova.

Majami će osvojiti prvo mjesto u Jugoistočnoj diviziji i prednost domaćeg teren ako u poslijednjoj utakmici regularnog dijela pobijedi Boston na gostovanju.  

Detroit je porazom ostao na osmom mjestu Istoka, pa će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv prvoplasiranog Klivlenda. Najefikasniji u Pistonsima bio je Kentavijus Koldvel Poup sa 17 poena.

Los Anđeles Klipersi pobijedili su Memfis sa 110:84 i nanijeli mu deveti poraz u poslednjih 10 utakmica. Ostin Rivers bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena, a dobru partiju prikazao je Kris Pol, koji je postigao 12 poena i imao 13 asistencija.  

Toronto je pobijedio Filadelfiju sa 122:98 i nanio joj 12. uzastopni poraz u međusobnim duelima. Norman Pauel predvodio je Reptorse do pobjede sa 18 poena, a Jonas Valancijunas dodao je 17 poena i 11 skokova, što je bio njegov 22. "dabl-dabl" učinak u sezoni.

U ekipi Filadelfije, koja je poslednji put pobijedila Toronto 18. januara 2013. godine, Robert Kovington bio je najefikasniji sa 24 poena.

Indijana je pobijedila Njujork sa 102:90, a do pobjede su je predvodili Pol Džordž i Džordž Hil  sa po 19 poena. U ekipi iz Njujorka Derik Vilijams bio je najefikasniji sa 21 poenom, a Džerijan Grant utakmicu je završio sa 18 poena.

 

Beta

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.