Nabildujte mišiće pomoću 3 vježbe s vrećama!
Foto: Thinkstock

Brutalna snaga

Nabildujte mišiće pomoću 3 vježbe s vrećama!

Vreće s pijeskom se već decenijama koriste u pripremi pripadnika vojske.

„Postoje snaga šipke i brutalna snaga“, kaže trener Rob Šol, tvorac programa Strong Swift Durable koji se primjenjuje u pripremi pripadnika američke vojske. „Brutalna snaga je prava stvar koja vam treba, a koju možete da izgradite treningom s vrećama.

OSNOVNI POKRETI SA VREĆOM

Možete adaptirati vježbe snage poput čučnjeva, clean ili čak zamaha uz pomoć vreća s pijeskom. Započnite težinom od 18 do 27 kilograma, a onda podižite težinu.

SANDBAG USTAJANJE

Ova vježba je kreirana po uzoru na popularno tursko dizanje. Držite vreću iznad ramena jednom rukom i spustite se ležeći položaj. Podižite se sve dok se u potpunosti ne ispravite sve vrijeme držeći vreću iznad glave.

HODAJUĆI ISKORAK SA VREĆOM

Ukoliko želite da pogodite svaki mišić na nozi, onda je ovo vježba za vas. Vreću postavite iznad ramena i uradite pet iskoraka naprijed, ali vodite računa da koljeno ne dodirne pod. Zamijenite strane i ponovite.

BACANJE VREĆE

Bacanje objekata, poput medicinke je odlična vježba za sticanje eksplozivne snage. 
Vreću stavite na grudi, pa je potom bacite unaprijed. Prošetajte do vreće, uzmite je i onda ponovite vježbu.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.