Korisnici u opasnosti: Ažurirajte odmah Adobe Flash
Ilustracija

Nova ispravka

Korisnici u opasnosti: Ažurirajte odmah Adobe Flash

Ako i dalje koristite Flash, treba da znate da je Adobe uradio novu ispravku kako bi riješio sigurnosni propust koji omogućava hakerima pristup vašem računaru uz pomoć malicioznog virusa.

Propust je otkriven na računarima koja koriste Windows 10 kao operativni sistem, ali Adobe je novo ažuriranje osigurao ne samo za računare koji koriste Windows, već i one koji koriste Mac OS X, Linux i Chrome OS. 

Proofpoint i FireEye su između ostalih istraživali kako funkcioniše ransomware, maliciozni virus koji zahijeva od korisnika novac da im omogući ponovni pristup računaru. Obavijestili su kompaniju koja je 7. aprila obezbijedila ispravku. Vjeruje se da je virus aktivan od posljednjeg dana marta. 

Korisnicima se savjetuje da odmah ažuriraju Flash, bez obzira na to koji operativni sistem koriste. Iako malware napada samo Window 10, najsigurnije je da svi ažuriraju Flash.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.