''Ajkule'' u grupi sa Hrvatskom i Italijom!
Ilustracija

Olimpijske igre u Rio de Ženeiru

''Ajkule'' u grupi sa Hrvatskom i Italijom!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Rio da Žaneiru igraće u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Italije i Španije određeno je žrijebom u Trstu.

Na startu takmičenja Crna Gora će igrati sa Francuskom, u drugom kolu odmjerićemo snage sa Hrvatskom, zatim slijede dueli sa Italijom, SAD i na kraju grupne faze sa Španijom. Plasman u četvrtfinale, nakon pet odigranih kola, izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupe.

''Obje grupe su jako teške, ali ova u kojoj je naša selekcija je teža. Iz svega ovoga je dobro što još Srbija nije došla iz prvog šešira, onda bi grupa bila nevjerovatno teška. Ali, šta je tu je... Znamo protivnike, znamo za šta treba da se spremamo. Da odradimo dobar posao u Riju, da najprije prođemo grupu, a onda korak po korak, to je cilj. Na startu igramo sa Francuzima, a onda nam slijede četiri jaka meča. Nekada nije loše otvoriti takmičenje sa lakšim protivnikom. Mada, Francuzi su pokazali i na Evropskom prvenstvu i na ovom kvalifikacionom turniru da su dobra reprezentacija. Tom prvom duelu moramo prići maksimalno ozbiljno... Ukoliko budemo na nivou na kojem mislim da možemo, onda imamo šanse za dobar rezultat'', kazao je selektor Vladimir Gojković.

On se kratko osvrnuo na ono što nas čeka do početka priprema, a to su još dva duela u preliminarnoj fazi Svjetske lige, sa Francuskom kući i u gostima sa Srbijom.

''Sa Francusima smo igrali dva meča, na Evropskom prvenstvu i u gostima u preliminarnoj fazi Svjetske lige. Sparingovali smo sa njima sedam dana, tako da se dosta dobro poznajemo. Definitivno se radi o ekipi koja raste. Pokušaćemo da zadržimo neki nivo igre. Iskoristićemo priliku da isprobamo još neke igrače. Na kraju slijedi duel sa Srbijom. Potrudićemo se da ga odigramo na najbolji mogući način jer će to biti još jedan odličan test pred OI'', kazao je on.

U grupi A nalaze se Srbija, Australija, Japan, Mađarska, Grčka i Brazil. Crnu Goru je na žrijebu u Trstu predstavljao direktor VPSCG Petar Porobić. Olimpijske igre na programu su od 5. do 21. avgusta.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.