Austrijski bokser ujeo Andreja Pešića i vrijeđao promotera
Ilustracija

Meč završen skandalom

Austrijski bokser ujeo Andreja Pešića i vrijeđao promotera

Boks meč između favorizovanog Srbina Andreja Pešića i Austrijanca albanskog porijekla Astrita Klimenta, tokom boks gala večeri u Minhenu, završen je skandalom - ujedom, kao i nokautom, ali poslije meča.

Austrijska štampa prenosi da se Klimenta sramotno ponašao u ringu, i da je koristio sva sredstva, ponajviše nedozvoljena, u borbi protiv Pešića.

Već u prvoj rundi su dva boksera pružila nemilosrdni okršaj, a do eskalacije došlo je u drugoj rundi.

Klimenta je nasrnuo na srpskog bokresa i ujeo ga, a sudija je odmah reagovao i diskvalifikovao austrijskog boksera.

Skandal u ringu time se nije završio, već je nastavljen time što je promoter Pešića uletio u ring i zatražio izvinjenje Klimenta.

Međutim austrijski bokser, umjesto da se izvini za nesportsko ponašanje, vrijeđao je promotera Aleksandra Petkovića, i čak pokušao da ga udari.

Kada je zamahnuo da udari promotera, Petković je bio brži i desnom pesnicom nokautirao austrijskog boksera, koji je pao i ostao da „visi“ zakačen o užad ringa.

Austrijski mediji očekuju da će Klimenta za nesportsko ponašanje dobiti dugu zabranu ulaska u ring, i izražavaju nadu da se ovakve skandalozne scene više neće ponoviti.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.