Zagreb

"Ubij Srbina" na meču Cedevite i Zvezde

Hrvatski navijači uzvikivali su "Ubij Srbina" u duelu Cedevite i Crvene zvezde u Zagrebu u meču Evrolige.

Kako prenosi portal Indeks.hr, povici su se čuli nakon što se dogodio incident u dijelu hale gdje su smješteni navijači Crvene zvezde, kada je došlo do manjeg sukoba sa obezbjeđenjem.

Jedan pripadnik obezbjeđenja htio je da odvede jednog navijača gostiju, što nisu dozvolili njegovi sunarodnici.

Policija je spriječila veći incident, napravivši tampon zonu između pristalica.

Hrvatski mediji pišu i da se u "Draženovom domu" nalaze fudbalski navijači zagrebačkog Dinama "Bed blu bojsi", koji su raštrkani po tribinama.

Inače, prije utakmice privedeno je stotinu navijača srpskog košarkaškog kluba Crvena Zvezda.

Zvaničnik MUP-a, Policijske uprave Zagreb, je potvrdio da navijači Crvene Zvezde nisu pravili nerede, a privedeni su, kazao je, zato što su kod njih pronađena pirotehnička sredstva, što je u Hrvatskoj krivično djelo.

Hrvatski mediji su objavili da su navijači Zvezde navodno povukli kočnicu voza kojim su iz pravca Slovenije došli do Zagreba. Kočnicu na vozu su, navodno, povukli u blizini Ciboninog tornja, a nakon toga su istrčali iz voza.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.