Prirodni i jeftini lijekovi protiv celulita
Ilustracija

Počnite na vrijeme

Prirodni i jeftini lijekovi protiv celulita

Najefikasniji lijek protiv celulita je bijeli luk, a poznat je i kao sjajno antibakterijsko sredstvo.

Počnite na vrijeme da se borite protiv celulita!

Narandžina kora se kod većine žena nalazi na zadnjici i butinama.

Ne postoji čudotvorna krema koja će celulit ukloniti preko noći, a mi treba da naučimo da je borba protiv celulita jedna dugotrajna bitka.

Predstavljamo vam prirodne preparate koji pomažu ženama da ostvare željene rezultate.

Bromelin

To je enzim koji se izdvaja od stabla ananasa i odličan je za suzbijanje upala (takođe se koristi kao analgetik) i daje čudesne rezultate protiv celulita. Ananas kao dodatak u ishrani omogućava da eliminišete višak tečnosti iz organizma.

Ehinacea

Poznato je da se ehinacea bori protiv infekcija i alergija, jer jača imuni sistem. Čini se da je takođe korisna za upale i celulit.

Bijeli luk

Najefikasniji lijek protiv celulita je bijeli luk, a poznat je i kao sjajno antibakterijsko sredstvo. Protiv celulita treba da se jede sirov: tri čena dnevno nekoliko nedjelja. Ne morate da ga žvaćete, dovoljno je da ga popijete sa čašom vode ili sa mlijekom.

Kurkuma

Potrebno je da rastvorite kašiku kurkume u u čaši toplog mlijeka. Da bi se poboljšao ukus, možete staviti bagremov med.

Piskavica

Sjeme piskavice ili grčko sjeme je bogato flavonoidima koji pomažu kod smanjenja bola i upale. Sve što treba da uradite je da stavite sjeme da upije vodu nekoliko sati. Samljeti sjeme i staviti kao oblogu na područje sa celulitom.

Ulje origana

Pomiješajte 10-12 kapi ulja origana sa kokosovim uljem ili maslinovim uljem i primijenite masažom na područja sa celulitom.

Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.