Da li je ovo najbolji kofer na svijetu? (VIDEO)
Foto: Screenshot

Da li je ovo najbolji kofer na svijetu? (VIDEO)

Novi kofer ima ugrađen punjač elektronskih uređaja, postolje za tablet, GPS, točkove koji se prilagođavaju svakoj vrsti terena i četiri miliona dolara na Kikstarteru.

Neta Šalgi, izumitelj G-RO kofera, navodi da je na ovu ideju došao za vrijeme studija na Univerzitetu u Laponiji, kada se na putovanjima suočavao s brojnim poteškoćama. 

Šalgi je želio da stvori putnički kofer koji će odoljeti svakom izazovu, pa je u obzir uzeo brojne faktore, poput dugog nošenja prtljaga ili rukovanja prtljagom s rukavicama na rukama. 

Najveći adut su točkovi koji, prema riječima G-RO predstavnika, predstavljaju prvu veliku inovaciju na polju dizajniranja prtljaga u posljednjih 30 godina. 

Nažalost, ovaj kofer neće biti nimalo jeftin – kada se bude pojavio na tržištu, koštaće 499 dolara, piše "Dejli mejl".

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.