Nova tehnika ombre farbanja, uz pomoć četke za kosu! (FOTO)
Foto: ozdenkurtur/Instagram

Interesantno

Nova tehnika ombre farbanja, uz pomoć četke za kosu! (FOTO)

Ako već duže vrijeme imate u planu da promijenite svoju frizuru, onda je proljeće pravo vrijeme za to.

Posljednjih godina, ombre tehnika je bila hit među pripadnicama ljepšeg pola, a sada je dostupna drugačija tehnika kada je ombre farbanje u pitanju...

Da u frizerskom svijetu kreativnosti i inovacija ne manjka, dokazao je poznati Istambulski frizer Ozden Kurtur čija tehnika bojenja kose u ombre stilu je postala pravi hit, a toliko je jednostavna da se može napraviti i kod kuće.

Ozden je na svom Instagram profilu podijelio fotografije i video na kojima izvodi najjednostavniju tehniku bojenja koja, po njegovim riječima, garantuje najprirodnije ombre pramenove. Tajna njegove moći krije se u njegovom frizerskom 'oruđu' koje ne može biti jednostavnije.

ombrecetka

Foto: ozdenkurtur/Instagram

Naime popularni frizer za izradu pramenova koristi jedno jedino pomagalo - četku za kosu, a na objavljenom videu  je otkrio samo djelić poznate tehnike bruslight.

Ovu tehniku bi mnogi rado isprobali sami kod kuće, ali frizeri ističu kako, iako se čini jednostavno, ova tehnika ipak zahtijeva iskustvo, praksu i zlatne ruke profesionalca.

Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.