4 vježbe koje će vaše noge pretvoriti u čelik! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Jačanje donjeg dijela tijela

4 vježbe koje će vaše noge pretvoriti u čelik! (VIDEO)

Ovo su definitivno vježbe koje će podići i najefikasniji trening za noge na viši nivo.

Ako ste mislili da ste uradili sve za jačanje donjeg dijela tijela, varate se. Tvorac ultimativnog treninga za noge, Fil Smit, koji se bazira na tome da se vježba ponovi 400 puta je sada podigao ljestvicu, na nevjerovatnih 500 ponavljanja.

Nožni mišići će bukvalno preživjeti „šok“ poslije ovolikog broja ponavljanja čime će se iscrpjeti sve zalihe glikogena i istopiti sav višak masnih naslaga u tijelu. Osim toga, nivo laktata-soli mliječnih kisjelina kao i testosterona će se toliko podići da će vaše noge ubrzo biti čvrste kao kamen.

PROGRAM TRENINGA

Bez brige ne morate svih 100 ponavljanja odjednom da uradite. Možete da podijelite vježbu na 4 serije po 25 ponavljanja.

Vježba 1: ISKORAK SA HODANJEM
4 serije, 100 ponavljanja svakom nogom

Vježba 2: ČUČANJ SA SKOKOM
4 serije, 100 ponavljanja

Vježba 3: PODIZANJE NA PRSTE U STOJEĆEM POLOŽAJU S ŠIPKOM
4 serije, 100 ponavljanja

Vježba 4: NOŽNA EKSTENZIJA
4 serije, 100 ponavljanja

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.