Budućnost pobijedila Baja Mare!
Foto: ŽRK Budućnost

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige evropskih šampiona

Budućnost pobijedila Baja Mare!

Rukometašice Budućnosti savladale su Baja Mare u prvoj utakmici četvrtfinala Lige evropskih šampiona sa 29:24 (17:10).

Budućnost je opravdala ulogu favorita u Rumuniji, stekla je ogromnu prednost pred revanš u Podgorici, tako da će najvjerovatnije Adžićev tim ponovo igrati na završnom turniru.

Odbrana je funkcionisala besprekorno, dok je u napadu bilo dosta kontri, krila su bila jako precizna, pa je već u 15. minutu naša ekipa vodila 7:3.

Briljirala je Budućnost u tim trenucima, u 22. minutu došla je i do sedam golova prednosti - 12:5. Do kraja prvog dijela Budućnost je sačuvala tu prednost (17:10).

Ipak, u nastavku nešto lošija igra Budućnosti. Odbrana je zakazala u prvom dijelu drugih pola sata, pa je Baja Mare serijom 4:0 smanjio na 14:18 u 35. minutu.

Pokušao je Dragan Adžić na tajm-autu da razdrma ekipu, ali ni to nije dalo rezultate, jer se Baja Mare potpuno vratio u meč i smanjio na 24:25 na devet minuta do kraja susreta.

Međutim, tada je Neagu preuzela odgovornost i sa dva važna gola donijea prednost od tri gola - 27:24. Odbrana je konačno proradila, Baja Mare oko devet minuta nije uspio da savlada našeg golmana, dok su Petrović i Cvijić postavile konačan rezultat.

Neagu je najefikasnija u ekipi Budućnosti sa osam golova, dok je Radmila Petrović postigla gol manje. Mehmedović se pet puta upisala u listu strijelaca, dok je četiri gola postigla Dragana Cvijić.

Revanš se igra 10. aprila u Podgorici.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.