5 stvari koje NIKADA ne smijete staviti na lice
Ilustracija

Savjeti za ljepotu

5 stvari koje NIKADA ne smijete staviti na lice

Nemojte miješati njegu lica i tijela, a naročito ne smijete koristiti iste proizvode za obje regije...

Dame, znamo da obožavate da eksperimentišete i stavljate razne preparate na lice kako bi pronašli pravi recept za savršenu kožu. Međutim, dermatolozi upozoravaju da sljedećih 5 stvari nikada ne smijete koristiti za njegu lica, piše sajt Cosmopolitan.

Alkohol

Alkoholom se često dezinfikuju rane, ali nemoj ga nikad stavljati na bubuljice ili ranice na licu.

Šećer

Već je poznato kako prekomjerna konzumacija šećera dovodi do slabljenja elastičnosti kože pa kao rezultat dobija se mlitava koža i bore. Stručnjaci kažu da se tu ne radi samo o unosu šećera već da i šećer koji stavljamo na kožu može učiniti isto. 

Napomena: maske sa smeđim šećerom koristi samo u borbi protiv celulita, nikako na licu.

Losion za tijelo

Vjerovali ili ne, mnoge žene losion za tijelo koriste kao kremu za lice. To je potpuno pogrešan postupak jer je koža lica osjetljivija od kože tijela pa je poželjno koristiti nežnije proizvode. Takođe, losioni za tijelo često sadrže parfem i šljokice što može štetiti licu.

Soda bikarbona

Soda bikarbona često se spominje u receptima za kućnu izradu pilinga za lice, ali hajde razmisli malo - ako može izbijeliti zube, da li je zaista bezopasna za tvoju kožu?

Lak za kosu

Naravno, ne bi svjesno nanijela lak za kosu na lice, ali ako ga koristiš često, velike su šanse da to radiš nesvjesno. Lak za kosu pun je hemikalija koje začepljuju pore i zbog kojih se pojavljuju bubuljice!

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.