Top 10
Moskva

ravel + Leisure

Top 10 "najneljubaznijih" gradova

Koliko ćete uživati u posjeti nekom gradu, uveliko zavisi od ljubaznosti i vedrine lokalnog stanovništva. Ako naiđu na neprijateljsku atmosferu, turisti se vjerovatno neće vratiti u to mjesto. Časopis Travel + Leisure odlučio je da otkrije koji su gradovi najmanje prijateljski raspoloženi.

Na prvom mjestu nimalo laskave liste najneljubaznijih gradova našla se Moskva i to zahvaljujući mještanima koji ne priskaču u pomoć i njihovoj opštoj rezervisanosti, piše Independent. Na drugom mjestu liste našao se američki Atlantik Siti, koji su čitaoci časopisa opisali zabavnim za one koji vole kocku i ne smetaju im nepristojni ljudi.

Šta je sa „toplom slovenskom dušom“?! Ponovo se vraćamo u Rusiju, jer je Sankt Peterburg zauzeo treće mjesto liste najneljubaznijih gradova. Rezervisani Francuzi iz Marseja zauzeli su četrvrto mjesto, dok je pored sve slave i poznatog noćnog života, Los Anđeles na petom mjestu.

Los Anđeles
Los Anđeles

Da Amerikanci nijesu najsrdačniji narod, svjedoči podatak da se od 10 najneljubaznijih gradova svijeta, čak šest nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Na šestom mjestu je Njujork, mnogima jedan od omiljenih svjetskih gradova. Filadelfija je na sedmom, dok je Baltimor na osmom mjestu. Deveto mjesto najneljubaznijeg grada pripalo je „gradu grijeha“, Las Vegasu, i sva je prilika da su domaćini nešto zgriješili u ophođenju prema turistima. Sa druge strane, za dobar utisak gostiju sva raskoš i glamur Kana nijesu bili dovoljni, te se on našao na desetom mjestu nepopularnog spiska.

Kan
Kan

Na osnovu ove liste možemo konstatovati da bi neki od omiljenih svjetskih gradova, poznati po noćnom životu, bogatoj kulturi i ukusnoj hrani mogli naučiti nešto kada je riječ o ljubaznosti. Prema ocjeni turista, najljubazniji su Golvej u Irskoj i Edinburg u Škotskoj čiji su stanovnici opisani kao najdruželjubiviji.

Superodmor.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.