Novi Teslin automobil rezervisalo 115.000 kupaca prvog dana
Foto: popularmechanics.com

Predstavljen sinoć u Los Anđelesu

Novi Teslin automobil rezervisalo 115.000 kupaca prvog dana

Novi, najjeftiniji model električnih automobila kompanije Tesla "Model 3" rezervisalo je 115.000 kupaca pošto je taj auto predstavljen sinoć u Los Anđelesu.

Kupci će to vozilo, čija je početna cijena 35.000 dolara, moći zaista da kupe tek na kraju sledeće godine, prenosi Beta.

Direktor Tesle Elon Musk predstavio je prototip "Modela 3" sinoć u studiju te kompanije.

Zasad najpristupačnije Teslino vozilo ima panoramski stakleni krov i poluatomatske funkcije poput automatske promjene trake i održavanje vozila u traci.

Musk je rekao da "Model 3" može da ide najmanje 346 kilometara poslije punjenja.

Potencijalni kupci, koji su ispred Teslinih radnji napravili redove koji podsjećaju na gužve u Eplovim radnjama za nove modele Ajfona, za rezervaciju treba da ostave depozit od 1.000 dolara.

S osnovnom cijenom od 35.000 dolara, bez državnih podsticaja za električna vozila, "Model 3" je više nego duplo jeftiniji od Teslinih prethodnih modela. 

U odnosu na vozila u istom cjenovnom rangu, poput Nisana "Lif" (Nissan Leaf) i BMW "i3", Teslin novi auto može da pređe duplo više s napunjenim baterijama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.