Enrike Iglesijas ušao u Ginisovu knjigu rekorda
Enrike Iglesijas

Osvojio dva priznanja

Enrike Iglesijas ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Pjevač Enrike Iglesijas ušao je u Ginisovu knjigu rekorda sa dva priznanja - za "Najdužu broj jedan poziciju" i za "Najviše broj jedan hitova" na "Hot Latin listama pjesama". To je postigao singlom "Bailando" koji je bio na vrhu top-lista čak 41 nedjelju, kao i osvajanjem prvih pozicija sa 26 pjesama.

Kao jedan od najistaknutijih latino pop umjetnika svih vremena,  Enrike  se može pohvaliti sa prodatih više od 137 miliona albuma širom svijeta i tri Latino Gremi priznanja.

"Obožavao sam da čitam Ginisovu knjigu rekorda kada sam bio mali“, otkrio je  Enrike  povodom osvajanja tog priznanja i dodao da je mnogo srećan što je njen dobitnik.

Ovaj višestruko nagrađivani umjetnik, dokazao se kao i uspješni biznismen. Prošle godine, zajedno s teniserom Rafaelom Nadalom, otvorio je restoran u Madridu, a ove godine planiraju da se prošire i do Ibice.

Osim restorana,  Iglesijas  već duže vrijeme ima liniju parfema koji nose zavodljive nazive poput "Deeply Yours" i "Adrenaline".

Za više od 20 godina muzičkog stvaralaštva, njegovi hitovi su više od 70 puta došli do prvih pozicija raznih lista slušanosti. Jedini je muški izvođač na svijetu koji je 13 puta bio na prvom mjestu Bilbordove top liste, prenose Vijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.