Kako ukloniti neželjene dlačice s lica na prirodan način?
Foto: Guliver/Thinkstock

Depilacija lica

Kako ukloniti neželjene dlačice s lica na prirodan način?

Problem klasične depilacije, kada je u pitanju osjetljiv dio kože, kao što je lice, jeste pojava akni i crvenila, kako piše Runhealthylifestyle. Što je od svega najgore, dlačice se uvijek vraćaju, ali za to postoji potpuno prirodno rješenje, koje žene sa Bliskog istoka koriste vjekovima.

Sve što vam treba jeste:

- 1 kašika kurkume

- 2 kašike brašna od leblebija

- Malo mlijeka ili jogurta

Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće s površine kože, podstiče rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krv.

Brašno od leblebija možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

Priprema: 

Pomiješajte kurkuma i brašno, dok ne dobijete homogenu smjesu, a zatim dodajte mlijeko na kraju. 

Primjena:

Nanesite je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.

Ovaj tretman treba ponoviti tri do četiri puta sedmično kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno prorjeđuju, istanjuju i posvjetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.