Bjelopoljac Blagoje Baošić prvak Balkana

Takmičenje u Powerlifting-u i Bench press-u

Bjelopoljac Blagoje Baošić prvak Balkana

U organizaciji Powerlifting Saveza Srbije i BIH 26. i 27. aprila organizovano je Otvoreno prvenstvo Balkana u Powerlifting-u i Bench press-u, u Sarajevu u sportskom centru opštine Vogošća.

Na takmičenju je učestvovalo 113 takmičara iz svih balkanskih država.

U kategoriji do 90 kg takmičar Crne Gore, Bjelopoljac Blagoje Baošić, osvojio je dvije zlatne medalje i postavio novi državni rekord, navodi sajt bjelopoljske opštine.

Baošić je podigao 195 kg sa opremom i za 5 oborio važeći crnogorski rekorg koji je držao Miloš Ćećanović od 2008. godine.

Crna Gora je inače, na ovom takmičenju učestvovala sa 16 takmičara, a ekipno je osvojila 2. mjesto u disciplini - Powerlifting i 3. u disciplini Bench-pres.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.

– Konkurencija na takmičenju je bila respektabilna i zadovoljstvo mi je što sam uspio da osvojim dva prva mjesta, čime sam upotpunio moj naporan rad i treninge u prethodna tri mjeseca. Ovim putem se zahvaljujem klubu i predsjedniku Opštine Bijelo Polje koji mi je pružio značajnu podršku i najviše doprinio ovom rezultatu, naveo je Baošić.

Predsjednik kluba Eurogym, Vlatko Kljajević je istakao da je Baošić jedan od najtalentovanijih bjelopoljskih i crnogorskih sportista i da je obaranjem državnog rekorda predstavio Crnu Goru u najboljem svjetlu.

- U ime kluba i svoje lično ime čestitam mu na osvojenim medaljama, smatram da je ovo veliko priznanje i za naš klub i opštinu Bijelo Polje veliki uspjeh, kazao je Kljajević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.