Od danas kreću velike promjene na Instagramu!
Ilustracija

Novi algoritam

Od danas kreću velike promjene na Instagramu!

Instagram danas pušta u pogon novi algoritam. Šta to znači za vas?

Za korisnike to znači da više neće moći da vide fotografije profila koje prate hronološki kako su objavljivane, već će ih Instagram poređati po svom algoritmu koji procjenjuje šta bi korisnici željeli da vide, prenosi Index.hr.

Ta informacija je zvanično objavljena juče i izazvala je bijes korisnika, kojima se ne sviđa što će Instagram od sada funkcionisati poput Fejsbuka. To znači da će korisnici na svom tajmlajnu vidjeti fotografije povezane s onima koje su lajkovali ili onim koje su duže vrijeme gledali, bez lajkovanja. Takođe, vidjeće i fotografije koje uopšte ne žele da vide.

Zbog svega toga na Instagramu danas vlada prava drama, a većina blogera i poznatih osoba kojima je važno da imaju što veću interakciju ispod svojih fotografija od juče mole fanove da uključe obavještenja za njihove profile.

Naime, u gornjem desnom uglu iznad fotografije treba kliknuti tri tačkice i izabrati "Turn on Post Notifications". Te tri tačkice postale su glavna tema na toj društvenoj mreži, a upravo traje borba za svakog pratioca.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.