Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži
Ilustracija

Koži je potrebna hidratacija

Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži

Počinju da se pojavljuju prijevremene bore. Koža postaje opuštena, umorna i izuzetno iritirana, kaže dermatolog sa univerziteta Jejl.

"Koži treba neka vrsta ovlaživača" ističe dermatolog Mona Gohara sa univerziteta Jejl, i dodaje: "Ona je najveći ljudski organ, a svaki organ traži vodu." Zato je važno da hidrirate kožu spolja i iznutra. 

Poželjno je da popijete šest do osam čaša vode svakog dana, ali i da se mažete odgovarajućim preparatima. Ako izbjegnete nanošenje preparativne kozmetike, možete da očekujete sljedeće posljedice. 

Nekoliko dana bez hidratacije kože 

Na koži nećete primijetiti neke drastične promjene. "Ali vidjećete da vam koža postaje suva, zategnuta i pepeljaste nijanse, jer počinje da gubi vodu. Losioni i kreme ne dodaju samo vlažnost koži, već i zadržavaju postojeću vodu u koži, i štite je od gubitka", kaže doktorka Gohara. 

Mjesec dana bez hidratacije kože 

Počećete da primjećujete neki vid štete. Površini kože nedostaje toliko vode da više ne obavlja svoju primarnu zaštitnu funkciju od spoljašnjih činioca. "Na koži možete da primijetite neke upalne procese poput crvenila i nadutosti", ističe doktorka. 

Godinu dana bez hidratacije kože 

"Godinu dana bez odgovarajuće hidratacije smanjuje elastičnost kože, pa počinju da se pojavljuju prijevremene bore. Koža postaje opuštena, umorna i izuzetno iritirana", kaže dermatolog i dodaje: "Većina tih šteta na koži ne može da se povrati prirodnim putem, već su vam potrebni fileri ili injekcije kako biste spasili stvari."

Zadovoljna.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.