Kako da pravilno nanesete puder?
Foto: Guliver/Thinkstock

Osnovna pravila

Kako da pravilno nanesete puder?

Svaka djevojka koja ima problematičnu kožu susrela se sa pitanjem kako da izabere pravi puder i kako da ga pravilno nanese i prekrije sve bubuljice i akne na licu!

Otkrivamo 3 zlatna pravila da nanesete puder kao profesionalni šminker, ali i najbolju podloga za masnu i problematičnu kožu!

Prvo pravilo

Prije nanošenja temeljno operite lice naročito ukoliko imate problema sa bubuljicama i aknama. Čak i najmanje nečistoće mogu podlogu učiniti neujednačenom.

puder2

Drugo pravilo

Odlučite se kako ćete nanositi puder: rukom, pomoću sunđera ili četkice. Ako ste se odlučili na nanošenje rukom ne zaboravite da vrhovima prstiju malo zagrijete puder i nježno nanesete od brade prema čeljusti i nastavite prema nosu do čela. Nakon nanošenja, lagano tapkajte kožu kako biste postigli ružičasti sjaj.

Treće pravilo

Za postizanje prirodnog izgleda potrebno je izabrati pravu nijansu podloge. Uvijek ih birajte na dnevnom svjetlu!  

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.