Mračni umovi neće zaplašiti Evropu
Suljo Mustafić, arhiva

Terorizam prijeti

Mračni umovi neće zaplašiti Evropu

Potpredsjednik Skupštine i politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić kaže da je jasno da teroristi ne biraju ni mjesto ni vrijeme, ali i da je ubijeđen da crnogorske službe rade svoj posao kako bi zaštitile naše građane.

- Bitno je preduprijediti te napade. Lično smatram da je Crna Gora  oaza sigurnosti, a takva je bila i do sada. Nema razloga za paniku. Raduje me što među stradalima u Briselu nema državljana Crne Gore - jasan je Mustafić. 

On kaže da je terorizam svjetski problem, kao i da ta pošast "nema ni vjeru ni naciju"

- Crnogorske službe moraju sarađivati sa partnerima jer se ne može drugačije djelovati. Terorizam nema ni vjeru ni naciju, a i ne bira mjesto ni vrijeme - poručio je Mustafić.  

Predsjednik Mladih Liberala CG Ammar Borančić za naš portal kaže da sloboda i sreća koju simboliše Evropa i evropska ideja, nepodnošljiva je mračnim umovima. 

-Njihovo nasilje neće uspjeti da zaplaši građane i građanke Evrope, agresija militanata pošast je koju će pregaziti pravda a vrijeme ih je već pregazilo. Tragične žrtve Brisela, Pariza ili Istanbula dokaz su da je danas, više nego ikada, potrebna snažna i ujedinjena Evropa. Vjerujem da će ovi događaji samo osnažiti duh slobode koji živi u svakoj evropskoj prijestonici i ujedini svakog građanina protiv oponenata slobodnog društva- kaže Borančić. 

On kaže da je Evropa  pred velikim izazovima. 

- Ako Evropa istraje na principima na kojima i počiva, solidarnosti, slobode i posvećenosti miru, uvjeren sam da se vjerskom fundamentalizmu i terorizmu mora nazirati kraj. Ovo jeste i prilika da evropske institucije pokažu fleksibilnost i reformišu način sopstvenog djelovanja, usmjeravajući evropske države i narode bliže jedne drugima, usmjeravajući nas jedne na druge i stvarajući ambijent jedinstvene evropske nacije kojoj svi pripadamo.

Posebno je važno da Evropa i njena politička elita, u ovim trenucima zadrži prisebnost i ne dozvoli da teroristi postignu cilj i suspenduju slobode koje uživaju građani Evrope. Sloboda građana i građanki ne smije postati žrtva državne panike i histerije koju ekstremisti pokušavaju zametnuti. Pijetet prema žrtvama koje su stradale u srcu Evrope obavezuje nas da branimo zajedničke vrijednosti i snažno se suprotstavimo nasilju i terorizmu, ali isključivo kroz borbu za liberalne ideje, slobodu i civilizaciju - kaže Borančić. 

Aerodromi bezbjedni

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković kaže da na aerodromima nisu podizali nivo bezbjednosti, ali će to učiniti ukoliko to od njih bude tražio Nacionalni komitet za bezbjednost koji o tome odlučuje.

Nakon odvojenih terorističkih napada na aerodromu i metrou u Briselu, gdje je stradalo 34, a povrijeđeno više od 230 ljudi, evropske metropole podigle su stepen bezbjednosti na aerodromima i željezničkim stanicama na najviši nivo. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.